5 februari 2021 - Geschreven door Linda

Een week je haar niet wassen: zo begin je met de No Poo Challenge

Ben je het zat om elke keer je haar te moeten wassen, omdat het zo snel vet wordt? Wil je tijd besparen? Of zou je juist minder vaak je haar willen wassen om duurzame redenen, zoals minder water gebruik? Doe dan mee aan de No Poo Challenge en begin met een week je haar niet wassen! Natuurlijk help ik je. Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je dat doet met (h)eerlijke tips.

Een goed begin is het halve werk

Een week je haar niet wassen vraagt om de juiste start! Daarom begin je met een detox voor je haar en hoofhuid. Nu hoor ik je denken ‘detox, is dat niet voor je lichaam?’ Niet alleen, het is juist ook erg geschikt voor je haar. In mijn No Poo Challenge-pakket vind je daarvoor de MAXI.WASH van KEVIN.MURPHY. Deze shampoo verwijdert talg, vuil en overtollige producten. Start door je haar eerst goed nat te maken. Daarna was je je haar en hoofdhuid met MAXI.WASH. Gebruik een scheutje shampoo ter grote van een 2-euro-munt, breng aan op je haar en spoel het daarna weer uit. Pas als je gehele haar en hoofdhuid schuimt is de detox voor je haar en hoofdhuid perfect. Daarom is het soms nodig om twee keer te wassen.

Tijd voor een beetje balans

Na de detox is het tijd voor stap twee: balans! De shampoo BALANCING.WASH van KEVIN.MURPHY is parabeen-, silicone- en sulfaat vrij. De zacht reinigende shampoo brengt de talgproductie die zorgt voor vet haar weer terug in balans. Ook dit keer gebruik je een scheutje shampoo ter grote van een 2-euro-munt. Masseer de BALANCING.WASH vervolgens in op je haar en hoofdhuid en spoel daarna uit.

Verzorgd tot in de puntjes

Stap drie draait om het verzorgen van de lengte en punten met ANGEL.RINSE van KEVIN.MURPHY. Deze conditioner geeft een luchtige verzorging aan het haar, zonder het te verzwaren. De ANGEL.RINSE breng je na het wassen aan op nat haar en laat je één tot twee minuten intrekken. Daarna spoel je het weer uit.

Een week lang verzorgd haar

Deze drie stappen vormen de perfecte basis waardoor jij zonder al te veel moeite een week je haar niet hoeft te wassen. Om het goed af te ronden is het belangrijk je haar droog te föhnen, want als je jouw haar laat drogen aan de lucht wordt het sneller vet. Let op dat je stylingsproducten vrij van sulfaten en siliconen zijn, zoals de producten van KEVIN.MURPHY. Na deze week zal je merken wat sulfaten en parabenen normaal gesproken met je haar doen. De FRESH.HAIR en de SMOOTHING.BRUSH uit mijn No Poo Challenge-pakket zijn de rest van de week jouw life safer. Mocht je haar na een aantal dagen wat vettiger worden of misschien minder lekker gaan ruiken spray je een beetje FRESH.HAIR over je haar, waarna je er vervolgens doorheen borstelt met de SMOOTHING.BRUSH. Zo onttrek je de vettigheid en ruikt je haar weer lekker fris naar vanille.

Na een week  je haar niet wassen ben je niet alleen duurzaam bezig geweest omdat je minder water verbruikt, uiteindelijk gaat je haar er ook steeds gezonder uit zien en als je jouw haar verft zal de kleur langer mooi blijven. Veel succes!

No Poo challenge box – Hair by Lin

Speciaal voor krullen:

No Poo Challenge Box krullen – Hair by Lin