25 september 2021 - Geschreven door Linda

No Poo Challenge; een week je haar niet wassen

Grote kans dat jij gewend bent om je haar één a twee keer te wassen per week en misschien zelfs wel vaker. Maar wat zou er gebeuren als je jouw haar een week niet wast? 

Waarschijnlijk heb je het al eens voorbij zien of horen komen; de no poo challenge. Hierbij ga je de uitdaging aan om een week je haar niet te wassen. Geschikt voor mensen die snel vet haar hebben, meer tijd willen besparen of vanwege duurzame redenen minder water willen verbruiken. 

Waarom zou je meedoen aan deze uitdaging? 

Het minder vaak wassen van je haar met shampoo is een stuk beter voor je hoofdhuid. Je gebruikt namelijk geen chemische middelen, zoals het bekende sulfaat wat bijna in alle shampoos zit. Je geeft je haar eindelijk rust. Je zult merken dat aan het einde van de week je haar een stuk gezonder en glanzender is. En wie wil dat nou niet? Daarnaast kan het ook zijn dat jij graag een steentje bij wilt dragen aan het milieu en de wereld. Door minder vaak je haar te wassen, verbruik je een stuk minder water wat natuurlijk duurzamer is. 

Hoe werkt de No Poo Challenge? 

Een goed begin is het halve werk. Om de week goed door te komen, is het belangrijk dat je start met een goede detox voor je haar en hoofdhuid. Met de MAXI.WASH verwijder je talg, vuil en overtollige producten. Daarna is het tijd voor een beetje balans met de BALANCING.WASH. Dit is een parabeen-, silicone- en sulfaat vrije shampoo. Het brengt de talgproductie die zorgt voor vet haar weer terug in balans. En dan de laatste stap van de wasbeurt is het verzorgen van de lengte en punten met de ANGEL.RINSE. Deze conditioner geeft een luchtige verzorging aan het haar, zonder het te verzwaren.

no-poo-challenge

Deze drie stappen vormen de perfecte basis waardoor jij zonder al te veel moeite een week je haar niet hoeft te wassen. Je bent nu helemaal ready!

Goede verzorging is in die dagen natuurlijk wel belangrijk. Zorg ervoor dat je stylingsproducten vrij van sulfaten en siliconen zijn, zoals de producten van KEVIN.MURPHY. De FRESH.HAIR en de SMOOTING.BRUSH zijn de rest van de week je life safer. Mocht je haar na een aantal dagen wat vettiger worden of misschien minder lekker gaan ruiken spray je een beetje FRESH.HAIR over je haar, waarna je er vervolgens doorheen borstelt met de SMOOTHING.BRUSH.

Al deze producten vind je in de No Poo Challenge box. Ga jij de uitdaging aan om een week je haar niet te wassen? 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *